bedrijfsauto.com > BedrijfsautoRAI > zoek bedrijven >


  details  
 
DAF Nederland


Hugo van der Goeslaan 1
5643 TW  Eindhoven
tel. 040-2677777
fax 040-2677778

standnummer 04.100 - 04.205 - 04.300

naar website


terug naar zoekresultaat
DAF Transport Efficiency is het thema van DAF op de BedrijfsautoRAI 2015, Op de stand van DAF is daarom veel aandacht voor de slimme CF en XF Silent-modellen voor distributie in gebieden waar ’s avonds en ’s nachts geluidsbeperkingen gelden. Nieuw is de 3-assige CF met efficiënte 6,7 liter PX-7-motor, die dankzij zijn gunstige laadvermogen uitstekend geschikt is voor bijvoorbeeld solo distributie. Daarnaast neemt DAF een speciaal actiemodel naar de BedrijfsautoRAI mee en presenteert de marktleider in Nederland haar complete pakket aan services en diensten, waarmee transportondernemers hun efficiency nog verder kunnen verhogen.

DAF Transport Efficiency staat voor een compleet programma aan producten en diensten met als doel de opbrengst per kilometer verder te verhogen door lagere kosten en een optimale voertuiginzetbaarheid. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de CF en XF Silent, speciaal ontwikkeld voor stedelijke distributie in avond en nacht.

DAF Silent voor verhoogde inzetbaarheid. Door de ‘Silent’-knop op het dashboard in te drukken, schakelt de motorsoftware over op een programma waarbij koppel en toerental worden beperkt en er bij lagere toerentallen van versnelling gewisseld wordt. Ook de inkapseling van de versnellingsbak draagt bij aan een verdere reductie van het geluid.

In de ‘Silent Mode’ hebben de CF en XF Silent een geluidsniveau van maximaal 72 dB(A), waarmee aan de eisen wordt voldaan voor certificering als ‘Quiet Truck’. Hierdoor mogen goederen geladen en gelost worden in gebieden waar ’s avonds, ’s nachts of vroege ochtend geluidsbeperkingen gelden. Hierdoor wordt de inzetbaarheid van de truck en daarmee de transportefficiency verder verhoogd. Bovendien komen de meeste configuraties ook in aanmerking voor de MIA en VAMIL subsidie regeling van 2015, die van toepassing zijn op orders die nog dit jaar worden afgesloten.

De DAF CF Silent is uitgerust met de 10,8 liter PACCAR MX-11 Euro 6-motor met vermogens van 210 kW/286 pk tot 320 kW/435 pk, die sowieso bekend staat om z’n lage geluidsniveau. De XF Silent wordt uitsluitend aangeboden in de 320 kW/435 pk-versie.

CF 3-asser nu ook met PX-7-motor. Ook een mooi voorbeeld van de DAF Transport Efficiency-filosofie is de uitbreiding van de 3-assige CF serie met de PACCAR PX-7-motor. Deze combineren een gunstig laadvermogen met de efficiency van de 6,7 liter zescilindermotor (208 kW/ 283 pk of 231 kW/314 pk).

De PX-7-motor is als eerste beschikbaar in de uitvoering waarbij achter de 13 tons achteras, een 7,5 tons sleepas met enkele montage toegepast wordt. Daardoor neemt het netto laadvermogen toe tot bijna 19 ton en zijn combinatiegewichten tot 32 ton mogelijk. Voor zwaardere inzet is ook een aantal varianten met sleepas met dubbele montage leverbaar, bijvoorbeeld voor het transport van levensmiddelen of bouwmaterialen of gekoeld vervoer.

Speciaal voor inzet waarbij naast een hoger laadvermogen ook een maximale wendbaarheid is vereist, is de 3-assige CF met PACCAR PX-7-motor nu ook leverbaar in de variant met een gestuurde naloopas (7,5 ton). Deze versie is ideaal wanneer er veel gemanoeuvreerd moet worden en de ruimte daartoe beperkt is.

Speciale XF RAI Edition Een prominente plaats op de DAF-stand wordt ingenomen door een speciale XF RAI Edition, die maximale efficiency combineert met het hoogste chauffeurscomfort. De speciale uitvoering, die uitsluitend rond de BedrijfsautoRAI te bestellen valt, wordt aangedreven door de zuinige 10,8 liter PACCAR MX-11-motor (320 kW/435 pk), gecombineerd met een geautomatiseerde AS Tronic-versnellingsbak en Silent-pakket. Uiteraard wordt de bijzondere versie geleverd met Predictive Cruise Control en Preditive Shifting, systemen die gebruik maken van geavanceerde GPS-technologie om te weten waar de truck zich exact bevindt en met welke rijomstandigheden de komende 1 tot 2 kilometer rekening moet worden gehouden. De systemen ‘kijken’ vooruit en anticiperen op hellingen en afdalingen. Binnen de ingestelde bandbreedte bepaalt Predictive Cruise Control de ideale snelheid en Predictive Shifting de ideale versnelling. Zo kan tot 3% brandstof en CO2-emissie bespaard worden, met name op heuvelachtige trajecten.

De XF RAI Edition is ook voorzien van koplampen met DAF’s vooruitstrevende LED-lichttechnologie, die de grootste lichtopbrengst garandeert bij een maximale levensduur en een minimaal energieverbruik. Naast spoilers en fenders voor een optimale aerodynamica zijn uiteraard ook DAF’s geroemde Skylights standaard op de XF RAI Edition. De verstralers zijn fraai in het dak geïntegreerd voor maximale efficiency. Natuurlijk is ook aan het comfort voor de chauffeur gedacht: de (verwarmbare en geventileerde) bestuurdersstoel, bijrijdersstoel, stuurwiel en portierbekleding van de RAI Edition zijn in chique bruin uitgevoerd.

Om kopers van de XF RAI Edition maximaal te ontzorgen, wordt deze geleverd met een DAF MultiSupport reparatie- en onderhoudscontract en een financiering door PACCAR Financial. Dat betekent vooraf volledige duidelijkheid over de kosten per kilometer. Ook dat is DAF Transport Efficiency!

Diensten rond het product Om het belang te onderstrepen dat DAF en haar 1.000 verkoop- en servicedealers hechten aan een uitstekende service achter de toonaangevende producten, nemen de diensten tijdens de BedrijfsautoRAI 2015 een prominente plaats in op de DAF-stand. Daartoe behoren PACCAR Financial, evenals DAF’s onovertroffen International Truckservice (ITS) en MultiSupport Reparatie & Onderhoudscontracten. PACCAR Parts richt bij de DAF-stand een complete shop in, waar een selectie van de nieuwe merchandise- en kledinglijn wordt aangeboden.

De stand van DAF is tijdens de BedrijfsautoRAI te vinden in de Oosthal (hal 4), waarop de volgende voertuigen worden tentoongesteld:

- LF 250 FA 4X2 bakwagen met dagcabine
- CF 310 FAN 6X2 bakwagen met dagcabine en VDL haaklift
- CF 440 FT 4X2 trekker DAF Silent met Space Cab
- XF 510 FT 4x2 trekker met Super Space Cab cabine
- XF 440 FT 4x2 trekker DAF Silent met Super Space Cab cabine

Categorieën:
  • * noviteiten! *
  • bouwvoertuigen
  • vrachtauto



  • rai.bedrijfsauto.com, online catalogus BedrijfsautoRAI, onafhankelijk!

    Zoek op trefwoord:




    rai.bedrijfsauto.com supported by:

    DAF
    Iveco
    Mercedes-Benz
    Renault Trucks
    Renault Vans
    Volvo Trucks



    Geef u op voor de gratis nieuwsbrief.





    Nieuws te melden? Stuur uw bijdragen naar de Redactie
    Postbus 441
    9700 AK  Groningen
    info@bedrijfsauto.com